Dags köpa eget?

 

När det är dags att flytta hemifrån, och kanske du vill köpa en bostad? Du kanske har tröttnat på att bo i andra, fjärde eller i tjugosjätte hand? Det är inte roligt att befinna sig i en flyttkarusell och flyttar varje år. IKEA har till och med börjat sälja ett sortiment saker som är anpassade för storstadsbor som är vana att flytta. Lite ironiskt är det allt. Vart tog den sunda bostadsmarknaden vägen? En gång hade vi ju det, då ägde ju staten vissa bostäder via. I och för sig gav miljonbygget oss så många direkt fula bostäder i betong. Det vill vi inte ha tillbaka, däremot vore det hälsosamt med en sund bostadsmarknad. Det vill vi gärna ha.

Bäst köpa bostad

Så länge det är som det är just nu, är det bästa att köpa sin bostad helt enkelt, bara man kan. Med de låga räntenivån vi har är det heller ingen dum idé. Det som behövs, stavas däremot fast anställning på heltid. Då är man kreditvärdig, som det heter på ekonomiska (svenska för ekonomer). Har du bara det, bör bostaden vara inom räckhåll. Sedan kommer det svåra. Hur går man till väga? Bostäderna i de största städerna i Sverige kan vara riktigt dyra. Så hur gör man för att bostaden inte ska kosta dig allt du har och mer därtill?

Rena rama bostadsdjungeln

Det är rena djungeln att köpa bostad; du bör gå på en hel del visningar innan du bestämmer dig, prata med mäklare, berätta vad du är intresserad av. Många mäklare kan vara riktigt duktiga på att hjälpa dig hitta en bostad som passar dig, om de bara känner till vad du är ute efter. När du väl hittat en bostad, kan det bli budgivning. Blir det så, kom ihåg att ha is i magen, och inte låta känslorna styra dig, så inte bostaden kommer att kosta dig för mycket. Och glöm inte att det alltid finns bättre bostäder som du inte vet om än. Lycka till!

15 Aug 2017