Drömmar om langos, värme och - städning?

Sverige är fantastiskt men jag ska vara helt ärlig med att jag saknar att resa utomlands. Jag längtar verkligen till en varm strand som doftar svagt av kokos. Att få sätta tänderna i en varm langos och höra vågornas brus ... Men istället får jag frågan om jag kan hjälpa en kompis att städa. Eller hur att man vill göra det? Visst, klart man ställer upp och hjälper en vän men just med städningen vet jag inte. Det finns ju städfirmor som gör bra jobb. Som anettesallservice.se till exempel som kan fixa med bra flyttstädning. Då kan ju jag och min vän gå och fika istället. 

De har till och med en tjänst med studentstäd - då är man nog van vid rejäla tag. Det vet man ju hur det brukar se ut i en studentkorridor liksom! Kan de fixa en studentlya så blir min kompis lägenhet en enkel match. 

Göra egna langos

Ska jag få några langos så får jag väl fixa dem själv. Jag har hittat ett recept som jag ska testa. Degen är enkel:

Blanda först jäst och vatten sen i med resten och låt jäsa i cirka en halvtimme. Dela upp degen i lagom stora bitar. 10 - 12 stycken tror jag blir bra. Forma dem så som du vill ha dem. Låt jäsa ungefär 10 minuter till. 

Fritera i olja tills de har fin färg och toppa sedan med något gott. Jag tror det blir grädde och nutella här! 

 

 

20 Apr 2021