Vackra Kristianstad

Kristianstad i Skåne är en mycket vacker stad. Kanske du redan bor här och jobbar som elektriker i Kristianstad, eller ska du åka hit för ett besök? Staden i sig har mycket att erbjuda när det gäller sevärdheter och aktiviteter.  Bara att vandra runt i denna stad är en ssevärdhet i sig. Du har då bland annat Heliga Trefaldighets kyrka som är en renässanskyrka.

Mitt i Kristianstad finns även den fina Tivoliparken där Kristianstads teater ligger. Du har även ett annat fint ställe i staden och det är Naturum. Själva besökscentret ligger på pålar som står ute i vattnet.

Mer du kan se och göra

I Kristianstads kommun, vid kusten så ligger Åhus, som är ett fint område med charmiga kvarter. Där finns det även en liten kyrka samt att det även finns fina stränder samt en så kallad glassbåt du kan åka med för att äta glass på.

Åker du sydost om staden så hittar du Ekennabben. Där finns det en udde som är lövskogsklädd samt att det även finns riktigt stora ekar samt en strand.  Du har även fin natur vid Balsberget och Balsbergsgrottan. MIssa inte heller Skånes största sjö, Ivösjön.

Kristianstad har även fina slott samt flera museer du kan besöka om du vill. Ett av dem är Skånes länsmuseum, i dag under namnet Regionmuseet Kristianstad. Den ligger i Kristian IV:s gamla tyghus från 1600-talet och dels i det gamla Posthuset vid Stora Torg.

23 Feb 2023