Upptäck Piteå

Piteå i Norrbotten är en fantastisk stad, och det året om. Även om många tänker att städer i norr är mest passande som vinterorter, så är det inte fallet. Många av dem är helt fantastiska även om sommaren. Om du redan bor här, så vet du vad jag talar om. Dig kan jag istället tipsa om bra städfirma att anlita om du behöver. Nämligen Jourstäd. För dig som aldrig varit i Piteå, dig ska jag tipsa lite om vad du kan se och göra.

Se och göra i Piteå

I Piteå finns det både nutid och forntid., Det är en stad med mycket historia, kultur, naturliv, nöjesliv och mycket mer. 

Piteå museum är perfekt om du vill lära dig mer om stadens historia. Sedan kan du även satsa på en guidad tur runt staden. 

För dig som gillar kultur så finns bland annat Piteå konsthall samt att du kan gå på vandring i staden och följa dess kulturskyltar. Dessa skyltar sitter i anslutning till olika kulturplatser, byggnader, gator och minnesmärken. 

Piteås mest kända utsiktsberg Kalahatten är ett måste. Tar du dig hit så kommer du att få en vacker utsikt över bland annat Infjärden, Svensbyn och havet. Själva berget där Kalahatten finns är en naturlig del av den så kallad Eliasleden som är en 26 kilometer lång vandringsled. Om du tar dig till baksidan av berget, så hittar du ett klapperstensfält som har en 4000 år gammal offerplats.

Självklart får du inte heller missa Piteå Dansar Och Ler. Det är en gatufestival som hålls varje år i juni och som du säkert har hört talas om.

13 Oct 2021