Ska du flytta hemifrån?

Bor du fortfarande hemma med dina föräldrar men funderar på om det är dags att söka lägenhet och kanske flytta hemifrån? Det kan vara smart att läsa tips från flyttfirma så väl som att ta del av andra bra tips. Några tips kan du få här, av mig! Det första du bör göra är att kolla så att du kan flytta hemifrån. Har du råd? Om du jobbar eller pluggar och har csn, kontrollera då att du har nog med pengar att klara av att betala allt som krävs. Det är inte bara hyra som du ska betala, utan även el, bredband, försäkringar, köpa hem mat och hygienartiklar med mera. Om du ser att din budget går ihop och det skulle gå att bo själv, då är det dags att leta lägenhet. Det finns stora fastighetsbolag att köa hos så väl som privata hyresvärdar.

Om du hittar en lägenhet, se till att få ett skriftligt kontrakt. Se även till att få ett datum för inflytt. Det så att du i god tid kan ändra adress, teckna hemförsäkring, fixa med elavtal, bredband och så vidare. Samt boka in flyttfirma eller få hjälp av föräldrar och vänner. 

Vad behöver du ha i din nya lägenhet?

Du har ju säkert en del möbler i ditt rum hemma hos föräldrarna som säng, skrivbord och lite annat. Men en lägenhet behöver ju mer än så. Du behöver ju ha allt som mamma och pappa redan har, men för att inte länsa deras hem, be om saker för din lägenhet i present samt satsa på att åka till IKEA och köp saker du måste ha, så som husgeråd, städmaterial, porslin, verktyg, handdukar, möbler och så vidare. Det finns smarta listor på nätet med vad du kan tänkas behöva satsa på. Sedan kan du fylla på med saker allt eftersom. 

När det är dags för själva flytten till ditt alldeles egna hem, se då till så att du har packat allt det du ska ha med dig samt sett till att få hjälp med att transportera dessa saker till lägenheten du ska flytta in i. Sen är det bara att packa upp och njuta av ditt nya hem.

 

 

 

16 Dec 2020