Flyttpacka på rätt sätt

Om du ska flytta, så är det smart att börja med att packa ganska så snart. Du kan börja med de saker du inte använder samt passa även på att rensa ut saker du inte ska ta med. För själva flytten sedan så kan du anlita en flyttfirma. En bra sådan hittar du på https://www.flyttfirmadanderyd.nu. Just att packa det kan ju ta sin lilla tid, så se till så att du organiserar dig på ett bra sätt. 

Se även till att skaffa tillräckligt många kartonger att packa i. En bra tumregel är att du behöver ha 1 flyttlånda per kvadratmeter. 

Flyttpacka köket

Köket kan du börja med i god tid då mycket av det inte behövs så ofta. Se till att packa porslin och glas i tidningspapper eller silkespapper, eller bubbelplast så de inte skadas. Skriv även ömtåligt på lådorna, så att flyttfirman vet detta!

Flyttpacka kläder

Även kläder kan packas ner rätt snart, då mycket är säsong. Du kan om du vill vara smart och spara på lådor packa i sopsäckar, med galgar och allt, för då är det bara hänga upp dem sedan när du flyttat.

Flyttpacka vardagsrummet

Detta rum är det svåraste, för här finns det oftast en massa blandat. Lägg inte alla tunga saker i en enda låda och var rätt om elektroniken som tv apparater med mera.

Tänk på

Ha en kartong där du lägger ner allt de du och din familj behöver de första dagarna i nya bostaden, som tandborstar, tandkräm, kaffe, toapapper, samt alla viktiga dokument. 

12 Nov 2022